Maku

Helpot gluteenittomat sämpylät

40 min
5
0

Maailman nopeimmat ja helpoimmat gluteenittomat, tummat sämpylät valmistuvat kätevästi valmiista jauhosekoituksesta.
Tulosta
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo

Ainekset (20 kpl)

  • 600 gUrtekram tumma leivontamix -seosta (1 pss)
  • 3 tlmerisuolaa
  • 8 1/2 dlvettä (kädenlämpöistä)
  • kurpitsansiemeniä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN35 min

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sekoita keskenään merisuola ja jauhosekoitus.

Lisää kädenlämpöinen vesi ja vatkaa käsivatkaimella tasaiseksi, taikinan kuuluu olla kosteaa. Lisää halutessasi esimerkiksi kurpitsansiemeniä taikinaan.

Nostele taikinasta lusikan avulla pienen sämpylän muotoisia kokkareita leivinpaperille, taikina ei tarvitse kohoamisvaraa. Taputtele lopuksi sämpylät tasaisemmiksi käsin ja paista uunissa 30-35 minuuttia.

Nauti lämpöisinä!

MITÄ PIDIT?
5