Helpot gluteenittomat sämpylät
40 min
{
Aktiivinen
5 minPassiivinen
35 minMaailman nopeimmat ja helpoimmat gluteenittomat, tummat sämpylät valmistuvat kätevästi valmiista jauhosekoituksesta.
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 29.4.2015

Helpot gluteenittomat sämpylät
Reseptin ainekset (20 kpl)
- 600 gUrtekram tumma leivontamix -seosta (1 pss)
- 3 tlmerisuolaa
- 8 1/2 dlvettä (kädenlämpöistä)
- kurpitsansiemeniä
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sekoita keskenään merisuola ja jauhosekoitus.
Lisää kädenlämpöinen vesi ja vatkaa käsivatkaimella tasaiseksi, taikinan kuuluu olla kosteaa. Lisää halutessasi esimerkiksi kurpitsansiemeniä taikinaan.
Nostele taikinasta lusikan avulla pienen sämpylän muotoisia kokkareita leivinpaperille, taikina ei tarvitse kohoamisvaraa. Taputtele lopuksi sämpylät tasaisemmiksi käsin ja paista uunissa 30-35 minuuttia.
Nauti lämpöisinä!