Hehkuviini (Glühwein)

1 h 15 min
4
0

Hehkuviini (Glühwein)

GL
KA
LA
MA
MU
0
4
Saksalainen hehkuviini on kuuma ja mausteinen juoma, jota varsinkin Keski-Euroopassa myidään joulumarkkinoiden kojuissa. Syvän punainen hehkuviini lämmittää paukkupakkasilla!
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 7 1/2 dlpunaviiniä
  • 1 kplsitruunaa
  • 1 kplappelsiinia
  • 1/2 dlhunajaa
  • 1/2 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 3 kplkanelitankoa
  • 1 kplvaniljatankoa (halkaistuna)
  • 3 kpltähtianista
  • 1/4 tlkardemummaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Halkaise hyvin pestyt sitrukset. Viipaloi kummastakin puolet ja purista toisista puolikkaista mehut.

Kuumenna viini kattilassa. Lisää sitrusviipaleet ja -mehut, hunaja ja mausteet viinin sekaan. Kuumenna muutama minuutti, älä keitä.

Ota kattila liedeltä ja anna makujen tekeytyä kannen alla noin tunti.

Siivilöi mausteet ja hedelmät pois. Kuumenna Glühwein uudelleen ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa vettä ja makeutta.

Tarjoa hehkuviini tervetuliaisjuomana pienistä laseista tai mukeista.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä