Hehkuviini (Glühwein)
1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h Saksalainen hehkuviini on kuuma ja mausteinen juoma, jota varsinkin Keski-Euroopassa myidään joulumarkkinoiden kojuissa. Syvän punainen hehkuviini lämmittää paukkupakkasilla!
GL
KA
LA
MA
MU
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.11.2013

Hehkuviini (Glühwein)
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 7 1/2 dlpunaviiniä
- 1 kplsitruunaa
- 1 kplappelsiinia
- 1/2 dlhunajaa
- 1/2 tlneilikkaa (kokonaisia)
- 3 kplkanelitankoa
- 1 kplvaniljatankoa (halkaistuna)
- 3 kpltähtianista
- 1/4 tlkardemummaa
Halkaise hyvin pestyt sitrukset. Viipaloi kummastakin puolet ja purista toisista puolikkaista mehut.
Kuumenna viini kattilassa. Lisää sitrusviipaleet ja -mehut, hunaja ja mausteet viinin sekaan. Kuumenna muutama minuutti, älä keitä.
Ota kattila liedeltä ja anna makujen tekeytyä kannen alla noin tunti.
Siivilöi mausteet ja hedelmät pois. Kuumenna Glühwein uudelleen ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa vettä ja makeutta.
Tarjoa hehkuviini tervetuliaisjuomana pienistä laseista tai mukeista.