0(0)
Hedelmäpiiraat tuovat auringon kahvipöytään! Pienet herkut paistetaan rennosti pellillä ylösalaisin
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Suloiset minipiiraat ovat helppoja leipoa ja näppärä muunnella. Vieläkin helpommalla pääset, kun käytät valmista murotaikinaa. Tarjoa lämpiminä kylmän jätskin kera!
Julkaistu 21.4.2023
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Murotaikina
150 gvoita tai leivontamargariinia
4 dlvehnäjauhoja
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1muna
Täytteet
½ dl(ruoko)sokeria tai hunajaa
ananasta, banaania ja/tai persikoita
Lisäksi
vaniljajäätelöä

Pienet keikauspiiraat – ohje:

  1. Leikkaa voi kuutioiksi. Sekoita vehnäjauhot ja sokerit kulhossa tai leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen kulhossa. Lisää voikuutiot ja nypi ne käsin tai sekoita koneella murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää muna ja sekoita taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää tilkka vettä. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Valitse täytteet. Leikkaa ananas noin 0,5 cm:n viipaleiksi, viipaloi banaanit tai lohko persikat.
  4. Ripottele kahdelle leivinpaperille yhteensä 10 sokerikekoa (1 tl /keko). Asettele jokaisen keon päälle hedelmiä ympyrän muotoon.
  5. Jaa taikina 10 osaan. Kauli taikinapalat kahden leivinpaperin välissä pyöreiksi levyiksi. Peitä hedelmät taikinalla. Pistele pinta haarukalla.
  6. Paista piiraita 200 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja käännä piiraat lastalla toisinpäin. Tarjoa hedelmäpiiraat lämpiminä jäätelön kanssa.

Vinkki!

Oikaise ja käytä pohjaan valmista murotaikinaa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.