Hedelmäpiiraat tuovat auringon kahvipöytään! Pienet herkut paistetaan rennosti pellillä ylösalaisin
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Suloiset minipiiraat ovat helppoja leipoa ja näppärä muunnella. Vieläkin helpommalla pääset, kun käytät valmista murotaikinaa. Tarjoa lämpiminä kylmän jätskin kera!
Leikkaa voi kuutioiksi. Sekoita vehnäjauhot ja sokerit kulhossa tai leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen kulhossa. Lisää voikuutiot ja nypi ne käsin tai sekoita koneella murumaiseksi seokseksi.
Lisää muna ja sekoita taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää tilkka vettä. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Valitse täytteet. Leikkaa ananas noin 0,5 cm:n viipaleiksi, viipaloi banaanit tai lohko persikat.
Ripottele kahdelle leivinpaperille yhteensä 10 sokerikekoa (1 tl /keko). Asettele jokaisen keon päälle hedelmiä ympyrän muotoon.
Jaa taikina 10 osaan. Kauli taikinapalat kahden leivinpaperin välissä pyöreiksi levyiksi. Peitä hedelmät taikinalla. Pistele pinta haarukalla.
Paista piiraita 200 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja käännä piiraat lastalla toisinpäin. Tarjoa hedelmäpiiraat lämpiminä jäätelön kanssa.