Maku

Hedelmänyytit (Sable de frutas de temporada)

2 h 40 min
0
0

Hedelmänyytit (Sable de frutas de temporada)

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Taikina

  • 500 gvehnäjauhoja
  • 250 gvoita
  • 2 rklsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 3/4 dlvettä

Täyte

  • 1 kplomenaa
  • 1 kplpäärynää
  • 1 kplpersikkaa
  • 1/4 kpltuoretta ananasta (n. 250 g paloina)
  • 3 rklsitruunamehua
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tarjoiluun

  • 2 dlmansikoita
  • 1 dlkarhunvatukkaa
  • 2 1/2 dlvaniljakastiketta

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN55 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Nypi vehnäjauhot, voi, sokeri ja suola. Lisää muna. Sekoita tasaiseksi.
Lisää vettä, jotta taikina irtoaa helposti. Kääri taikina leivinpaperiin, ja nosta se tunniksi jääkaappiin.
Pese, kuori ja leikkaa hedelmät kuutioiksi.
Sekoita kuutioiden joukkoon mehu ja sokerit.
Jaa taikina 24 palaksi. Pyörittele palloiksi ja kauli ohuiksi pyörylöiksi (Ø 12 cm).
Lusikoi 12:sta taikinalevyn päälle hedelmiä. Nosta toiset 12 levyä hedelmien päälle ja painele reunat tiukasti haarukalla kiinni. Voitele nyytit munalla.
Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä hedelmänyytit hyvin.
Nosta hedelmänyytit lautasille. Koristele tomusokerilla, marjoilla ja vaniljakastikkeella. Nauti kuohuviinin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä