Maku

Hedelmäkuivakakku

1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Appelsiinilta ja piparkakuilta maistuva hedelmäkuivakakku sopii mainiosti jouluun. Tomusokerista ja sitruunamehusta valmistettu kuorrutus saa viimeisen silauksen sokeroidulla hedelmäsekoituksella.
4
0
Julkaistu: 8.1.2006


Reseptin ainekset (25 palaa)

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 100 gappelsiininkuoripaloja
  • 2 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 2 dlrusinoita
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 rklkanelia
  • 3 tlpiparkakkumaustetta
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlpiimää
  • 2 kplmunaa

Koristeluun

  • 2 dltomusokeria
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 dlkuivattuja sekahedelmiä
Tulosta

Hedelmäkuivakakku valmistuu näin:

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seos voihin. Kaada joukkoon piimä ja lisää munat, mutta vältä liikaa sekoittamista. Voitele ja korppujauhota 2 1/2 litran vetoinen, noin Ø 24 cm kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.

Kypsennä kakkua 175 asteessa, uunin alaosassa noin tunnin ajan. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos kakun pinta uhkaa ruskistua liikaa. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa, ja kakku on hieman irronnut vuoan reunoista.

Kumoa hedelmäkakku hieman jäähtyneenä. Sekoita kuorrutusta varten tomu-sokeri ja sitruunamehu. Levitä kuorrutus hedelmäkakulle ja koristele sokeroidulla hedelmäsekoituksella. Nosta hedelmäkakku tarjoiluvadille, kun kuorrutus on jähmettynyt.

Voit kostuttaa kakkua ennen kuorruttamista noin 1/2 desillä päärynätäysmehua tai tummaa rommia. Sivele neste kakun pintaan pullasudilla. Anna vetäytyä jonkin aikaa.

Säilytä se esimerkiksi alumiinifolioon ja muoviin pakattuna tarjoiluun asti. Kakun maku voimistuu säilytyksen aikana. Kakun voi pakastaa, mutta se säilyy hyvin viileässä, kuivassa paikassa, huolellisesti pakattuna 2–3 viikkoa.

Kommentoi »