Kotivinkki

Hedelmäinen salaatti nektariineilla, mansikoilla ja marinoidulla vuohenjuustolla – makeaa ja suolaista yhdistelevä annos käy vaikka jälkiruoasta

12 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
12 h
Marinoi vuohenjuusto raikkaan yrttiseksi ja tee siitä salaatti hedelmien ja marjojen kanssa. Klassinen suolaisen ja makean yhdistelmä toimii aina!
MU
KA
GL
0
0


Ainekset (4 annosta)

  • 4nektariinia
  • 4 dlmansikoita
  • 2 sydänsalaattia
  • 1 lvuonankaalia tai babypinaattia
  • 2 rklkuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 1 dlsyötäviä kukkia (esim. orvokkeja tai ruiskaunokkeja)

Marinoitu vuohenjuusto

  • 200 gpieniä, pehmeitä vuohenjuustokiekkoja (President)
  • 1(luomu)sitruunan kuori
  • n. 2 dloliiviöljyä
  • 1 dlhienonnettuja yrttejä (esim. timjami, rosmariini, minttu)

Kastike

  • ½ dlvuohenjuuston marinadia siivilöitynä
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 1 tlhunajaa
  • ½ tlsuolaa
Tulosta

Hedelmäinen salaatti valmistetaan näin:

  1. Valmista marinadi vuohenjuustoille. Raasta sitruunan kuori öljyn joukkoon. Lisää yrtit. Lado vuohenjuustokiekot varovasti puhtaaseen lasipurkkiin ja kaada marinadi päälle. Lisää tarvittaessa öljyä niin, että kiekot peittyvät. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
  2. Halkaise nektariinit, poista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Poista mansikoista kanta ja leikkaa marjat 2–4 osaan. Pese salaatit. Revi sydänsalaatti suupaloiksi. Rouhi pistaasit veitsellä. Kokoa salaatin aineet vadille.
  3. Nostele vuohenjuustokiekot marinadista salaattiin. Siivilöi 0,5 dl öljyä kastiketta varten kulhoon ja sekoita sitruunamehu, hunaja ja suola öljyyn. Pirskottele kastike salaatin pinnalle tai tarjoa erikseen.

Vinkki!

Siivilöi ja säästä juuston marinoimiseen käytetty öljy ja käytä se noin viikon sisällä salaattien päällä tai leivän dippinä.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »