Kuvat
Julkaistu 29.4.2011

Hedelmäinen salaatti
Reseptin ainekset (40 annosta)
- 1000 gjäävuorisalaattia
- 300 gsalaattisekoitusta (esim. Pirkan Palermo tai Toscana)
- 1000 gkivettömiä viinirypäleitä (tummia ja vihreitä)
- 1000 gkirsikkatomaattia
- 2 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
Kastike
- 3 dlviiden hedelmän mehua (Marlin 4 hedelmää)
- 1 dloliiviöljyä
- 2 tlsuolaa
- 1 tlmustapippuria
Pese ja kuivaa jäävuorisalaatit. Huuhtele rypäleet ja tomaatit hyvin. Halkaise isot rypäleet sekä tomaatit. Levitä salaateista peti tarjoiluvadille. Lisää rypäleet, tomaatit ja basilika. Sekoita kastikkeen aineet ja kääntele se salaattipohjaan juuri ennen tarjoilua. Tarjoa hedelmäinen salaatin lisänä marinoituja mozzarellapalloja erillisestä astiasta.
Oikopolku: Korvaa jäävuorisalaatti kokonaan käyttövalmiilla salaattisekoituspusseilla, niin säästät salaatin repimiseen, pesemiseen ja kuivaamiseen kuluvan ajan. Valitse pienikokoisia rypäleitä ja pisaratomaatteja, joita ei tarvitse halkaista.