Maku

Hedelmäinen punajuurisalaatti

3 h 15 min
4.3
1

Hedelmäinen punajuurisalaatti

GL
KA
MU
1
4.3
Teksti Sonja Blåberg, Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1500 gpunajuurta
  • 2 kplpäärynää
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 kpllehtiselleriä
  • 1 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 1 dlkuivattuja taateleita (paloiteltuna)
  • 1 dlsaksanpähkinöitä

Koristeeksi

  • 1 dltuoretta basilikaa

Öljykastike

  • 1 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 dlbalsamiviinietikkaa
  • 3 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Vaaleanpunainen kastike

  • 2 dlkermaviiliä
  • 150 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
  • 1/2 rklmustapippuria

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN2 h 40 min

Pese punajuuret ja keitä ne kuorineen kypsiksi. Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä, kuori ne ja leikkaa lohkoiksi.

Sekoita öljykastikkeen aineet keskenään ja sekoita kastike punajuurilohkojen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Sekoita kaikki vaaleanpunaisen kastikkeen aineet keskenään. Värin kastikkeelle saat ruokalusikallisesta etikkapunajuurien lientä.

Kuori ja lohko päärynät tai omenat ja pirskota niille hieman sitruunamehua. Pese ja paloittele varsisellerit.

Revi laakean tarjoiluvadin pohjalle salaatit ja kumoa päälle punajuuret. Asettele joukkoon päärynät tai omenat, varsisellerit, taatelit ja pähkinät. Koristele hedelmäinen punajuurisalaatti yrteillä, esim. basilikalla. Tarjoa hedelmäisen punajuurisalaatin rinnalla vaaleanpunaista kastiketta.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä