Kotivinkki

Hedelmäinen piimäkakku saa makua ja mehevyyttä persikoista – helppo herkku valmistuu nopsasti sekoittamalla

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Hedelmäisen piimäkakun ainekset vain sekoitetaan ja kumotaan vuokaan. Mausteena on aavistus inkivääriä ja raikasta sitruunaa. Koristeiksi sopivat syötävät kukat.
MU
4
0
Julkaistu 24.7.2020


Reseptin ainekset (20 palaa)

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2½ dlsokeria
  • 2 tlsoodaa
  • 1 tljauhettua inkivääriä
  • 200 gvoita
  • 1½ dlkuutioitua säilykepersikkaa
  • 1luomusitruunan raastettu kuori
  • 1 dlpiimää
  • voita ja korppujauhoja vuokaan

Kuorrutus

  • 1 rklpiimää
  • 2 dltomusokeria
  • 2 tlsitruunan mehua
  • (syötäviä kukkia ja sitruunankuorisuikaleita)
Tulosta

Hedelmäinen piimäkakku leivotaan näin:

  1. Voitele ja korppujauhota noin 1,8 litran vuoka, joko suorakaiteen muotoinen tai pyöreä rengasmalli.
  2. Kaada jauhot kulhoon ja sekoita sokeri, sooda ja inkivääri niihin. Sulata voi. Valuta persikat liemestään ja leikkaa kuutioiksi. Raasta pestyn sitruunan kuori. Sekoita kaikki aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 -asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
  3. Sekoita kuorrutteen aineet kulhossa tasaiseksi. Valuta kuorrutusta jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku halutessasi syötä ­ villä kukilla ja sitruunankuorisuikaleilla.
Kommentoi »