Hedelmäinen piimäkakku saa makua ja mehevyyttä persikoista – helppo herkku valmistuu nopsasti sekoittamalla
1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h Hedelmäisen piimäkakun ainekset vain sekoitetaan ja kumotaan vuokaan. Mausteena on aavistus inkivääriä ja raikasta sitruunaa. Koristeiksi sopivat syötävät kukat.
MU
4
Kuvat
Julkaistu 24.7.2020

Hedelmäinen piimäkakku saa makua ja mehevyyttä persikoista – helppo herkku valmistuu nopsasti sekoittamalla
Reseptin ainekset (20 palaa)
- 5 dlvehnäjauhoja
- 2½ dlsokeria
- 2 tlsoodaa
- 1 tljauhettua inkivääriä
- 200 gvoita
- 1½ dlkuutioitua säilykepersikkaa
- 1luomusitruunan raastettu kuori
- 1 dlpiimää
- voita ja korppujauhoja vuokaan
Kuorrutus
- 1 rklpiimää
- 2 dltomusokeria
- 2 tlsitruunan mehua
- (syötäviä kukkia ja sitruunankuorisuikaleita)
Hedelmäinen piimäkakku leivotaan näin:
- Voitele ja korppujauhota noin 1,8 litran vuoka, joko suorakaiteen muotoinen tai pyöreä rengasmalli.
- Kaada jauhot kulhoon ja sekoita sokeri, sooda ja inkivääri niihin. Sulata voi. Valuta persikat liemestään ja leikkaa kuutioiksi. Raasta pestyn sitruunan kuori. Sekoita kaikki aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 -asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
- Sekoita kuorrutteen aineet kulhossa tasaiseksi. Valuta kuorrutusta jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku halutessasi syötä villä kukilla ja sitruunankuorisuikaleilla.

Mehevä piimäkakku ja suolainen kinuskikastike
Maku

Porkkanakakku ruskistettu voi -kuorrutteella
Maku

Omenainen banaanileipä – paras tapa hyödyntää hedelmäkulhon anti leivonnassa
Kotivinkki

Piimäkakku
Maku

Porkkanakuivakakku
Maku

Omena-inkiväärikakku
Maku

Hedelmäkakkuneliöt
Maku

Gluteeniton luumu-persikkapiirakka täyteläisellä kookoskermalla
Kotivinkki