Hedelmäinen pääsiäiskakku valkosuklaakuorrutuksella – hyydytettävä herkku, jonka täytteessä maistuu aprikoosi ja appelsiini
25 h
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 24 h
Hedelmäinen pääsiäiskakku on sopivasti raikas ja makea. Aprikoosin, appelsiinin ja sitruunan makuinen täyte saa ylleen ihanan valkosuklaakuorrutuksen. Hyydytettävä herkku on varmasti pääsiäispöydän hitti!
Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle tasaisesti. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Kuutioi kuivatut aprikoosit ja laita kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä aprikooseja noin 10 minuutin ajan tai kunnes ne ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi ja anna jäähtyä.
Vaahdota kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka. Sekoita joukkoon aprikoosisose, aprikoosihillo, raastettu appelsiinin kuori ja puristettu appelsiinimehu. Liota liivatelehdet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liota liivatelehdet kuumaan mehuun. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena norona samalla sekoittaen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja tasoita hyvin. Peitä irtopohjavuoka hyvin kemulla ja nosta jääkaappiin. Anna pääsiäiskakun hyytyä yön yli jääkaapissa.
Valmista kuorrute sulattamalla valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita sulatetun valkosuklaan joukkoon appelsiinin ja sitruunan raastetut kuoret sekä rypsiöljy. Levitä kuorrute pääsiäiskakun pinnalle.
Vinkki!
Kurkkaa myös huippusuositun mango-vadelmatäytteisen pääsiäiskakun resepti.