Kotivinkki

Hedelmäinen murotorttu

0
0

Hedelmäinen murotorttu

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

TAIKINA:

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1½ dlsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ½ tlkanelia
  • 150 gmargariinia tai voita
  • 1luomukananmuna

LISÄKSI:

  • 80 gmantelirouhetta
  • kidesokeria+valkuainen
  • tummia kivettömiä viinirypäleitä koristeeksi

TÄYTE:

  • 3luomukananmunaa
  • 1½ dlaprikoosihilloa
  • 1½ dlfariinisokeria
  • 60 gvoita
  • 1 tlinkivääriä
  • ½ tlneilikkaa
  • ripausmuskottipähkinää
  • ripaussuolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon. Pilko rasva pieniksi kuutioiksi.

2. Nypi kuivat aineet ja rasva murumaiseksi seokseksi. Ota sivuun 1/3 taikinasta ja lisää sen sekaan mantelirouhe.

3. Lisää kulhoon jääneeseen 2/3 taikinaan kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun, halkaisijaltaan 24–26 cm:n vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Valmista täyte. Mittaa kulhoon täyteen ainekset ja sekoita. Kaada seos torttupohjalle ja levitä tasaiseksi. Ripottele pinnalle mantelirouhe-taikinaseos.

5. Kypsennä 200 asteisen uunin alaritilätasolla 30–45 minuuttia, kunnes täyte on kiinteää. Jos pinta saa liikaa väriä, suojaa se foliolla paistamisen loppu-vaiheessa.

6. Koristele pestyt viinirypäleet. Kääntele viinirypäleet ensin kevyesti vatkatussa valkuaisessa ja sen jälkeen kidesokerissa. Nosta kuivumaan leivinpaperin päälle.

7. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista. Tarjoa jäähtyneenä jäätelön tai kermavaahdon ja koristeltujen viinirypäleiden kanssa.
 

Vinkki!

Korvaa aprikoosihillo karpalo- tai puolukkahillolla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä