


Hedelmäinen joulumakkara
1 h 50 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 20 min
Reseptin ainekset
6 annosta
1 kpl
sipulia
1 rkl
voita
500 g
sianlihaa
300 g
naudanpaistia
200 g
siankylkeä
1/2 dl
korintteja (hienonnettuna)
25 g
kuivattuja viikunoita (hienonnettuna)
1/2 dl
kuivattua aprikoosia (hienonnettuna)
1 dl
sherryä
1 rkl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2 tl
korianterinsiemieniä (jauhettuna)
2 tl
neilikkaa
2 tl
muskottipähkinää
1 tl
maustepippuria
Lisäksi
noin 3 metriä siansuolta
Kuori sipuli ja hienonna se pieniksi kuutioiksi. Hauduta silppu voissa pehmeäksi. Pilko lihat ja silavat reilun kokoisiksi kuutioiksi. Jauha lihat ja silavat lihamyllyllä kahteen kertaan. Hienonna kuivatut hedelmät pieneksi silpuksi. Vaivaa lihojen joukkoon jäähtynyt sipuli ja loput aineet. Paista pannulla pieni koepala ja tarkista maku.
Pursota lihamassa suoleen ja sido makkarat puuvillalangalla halutun mittaisiksi. Voit pakastaa makkarat tässä vaiheessa ja kypsentää ne juuri ennen käyttöä.
Pistele hedelmäiset joulumakkarat ennen kypsentämistä neulalla ja paista ne ensin pannulla voissa. Kypsennä hedelmäiset joulumakkarat loppuun 150-asteisessa uunissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
