Maku

Hedelmäinen joulumakkara

1 h 50 min
{
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
20 min
MU
GL
4
0
Julkaistu: 5.11.2005


Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 500 gsianlihaa
  • 300 gnaudanpaistia
  • 200 gsiankylkeä
  • 1/2 dlkorintteja (hienonnettuna)
  • 25 gkuivattuja viikunoita (hienonnettuna)
  • 1/2 dlkuivattua aprikoosia (hienonnettuna)
  • 1 dlsherryä
  • 1 rklsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 2 tlkorianterinsiemieniä (jauhettuna)
  • 2 tlneilikkaa
  • 2 tlmuskottipähkinää
  • 1 tlmaustepippuria

Lisäksi

  • noin 3 metriä siansuolta
Tulosta

Kuori sipuli ja hienonna se pieniksi kuutioiksi. Hauduta silppu voissa pehmeäksi. Pilko lihat ja silavat reilun kokoisiksi kuutioiksi. Jauha lihat ja silavat lihamyllyllä kahteen kertaan. Hienonna kuivatut hedelmät pieneksi silpuksi. Vaivaa lihojen joukkoon jäähtynyt sipuli ja loput aineet. Paista pannulla pieni koepala ja tarkista maku.

Pursota lihamassa suoleen ja sido makkarat puuvillalangalla halutun mittaisiksi. Voit pakastaa makkarat tässä vaiheessa ja kypsentää ne juuri ennen käyttöä.

Pistele hedelmäiset joulumakkarat ennen kypsentämistä neulalla ja paista ne ensin pannulla voissa. Kypsennä hedelmäiset joulumakkarat loppuun 150-asteisessa uunissa.

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »