Kotivinkki

Hedelmä-pähkinäkakkuset

0
0

Hedelmä-pähkinäkakkuset

Teksti Kotivinkki
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 dlkuivattuja aprikooseja
  • 1sitruunan raastettu kuori
  • 1appelsiinin raastettu kuori
  • 1 dlrusinoita
  • 250 gpähkinäseosta
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlhunajaa
  • 1½ dlsokeria
  • 150 gtummaa suklaata

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Paloittele aprikoosit pariin osaan. Pese sitruuna ja appelsiini hyvin ja raasta niiden kuori. Sekoita aprikoosit, sitrusraasteet, rusinat, pähkinät ja vehnäjauhot keskenään.

2. Mittaa hunaja ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehuu. Jatka keittämistä noin 2–3 minuuttia koko ajan sekoittaen.

3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa välillä sekoittaen.

4. Lisää hedelmä-pähkinäseos kattilaan.

5. Vuoraa leivinpaperilla vuoka, jonka koko on 20 x 20 cm, tai pingota irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

6. Anna jäähtyä ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Kakkuset säilyvät huoneenlämmössä kuivassa paikassa noin viikon.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä