Kotivinkki

Hedelmä-pähkinäkakku

4
0

Hedelmä-pähkinäkakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 400 gkuivattuja hedelmiä, viikunoita
  • 400 gaprikooseja
  • 400 gtaateleita
  • pähkinöitä, saksanpähkinöitä
  • hasselpähkinöitä
  • cashewpähkinöitä
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlmuscovado- tai fariinisokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 4kananmunaa
  • ½ dlbrandyä tai konjakkia

VUOKAAN:

  • voita tai margariinia voiteluun
  • mantelilastuja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Paloittele hedelmät noin sormenpään kokoisiksi paloiksi. Rouhi pähkinät veitsellä hieman pienemmiksi.

2. Yhdistä hedelmät, pähkinät, sokerit, jauhot ja suola.

3. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää ne ja alkoholi seokseen. Sekoita tasaiseksi. Seos on rakeista eikä kovin taikinamaista.

4. Voitele pitkänomainen leipävuoka ja jauhota se mantelilastuilla. Tasoita seos vuokaan.

5. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla kakun keskeltä. Kakku on kypsä, jos siihen ei tartu taikinaa.

6. Kumoa kakku jäähtyneenä. Kakku on parhaimmillaan vasta muutaman päivän päästä ja säilyy hyvin 1–2 viikkoa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä