Kotivinkki

Haukiterriini juhlaan

1 h 30 min
0
1

Haukiterriini juhlaan

Haukiterriini on kaunis ja herkullinen. Leikkaa haukiterriinistä sopivia suupaloja hapankorppupalalla. Kätevää!
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (6-8 )

  • 500 ghaukifileetä
  • 1 ½ tlsuolaa
  • 2kananmunaa
  • 3 dlkuohu- tai vispikermaa
  • ⅓ tlvalkopippuria
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 2 rklsiian tai kirjolohen mätiä
  • 1 rkltuoretta tilliä hienonnettuna
  • voita vuoan voiteluun

Koristeluun

  • hapankorppuja, mätiä
  • tilliä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

1. Leikkaa jääkaappikylmä haukifilee kuutioiksi. Nosta haukikuutiot ja suola leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen kulhoon ja aja
hienoksi.

2. Lisää kananmunat koneen käydessä, samoin kerma ohuena norona. Lisää valkopippuri ja sitruunan mehu. Kypsennä pieni nokare massaa
lautasella mikrossa. Maista ja lisää tarvittaessa makuja.

3. Lisää mäti ja hienonnettu tilli haukimassaan lusikalla tai nuolijalla.

4. Voitele noin 1,5 litran vetoinen pitkulainen vuoka nokareella voita. Lusikoi massa vuokaan.

5. Tee vesihaude. Nosta terriinivuoka hieman sitä suurempaan vuokaan. Kaada ulompaan vuokaan kiehuvaa vettä niin, että vesi ulottuu terriinivuoan puoliväliin. Kypsennä haukiterriiniä vesihauteessa 150-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Sisälämpötilan pitää olla noin 65–70 astetta.

6. Kumoa haukiterriini jäähtyneenä. Koristele hapankorppupaloilla, mädillä ja tillillä.

Kurkkaa myös mainiot reseptit graavilohilohirullat wasabilla ja gratinoitu siika

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä