Haukimousse

24 h 45 min
4.5
0

Haukimousse

MU
GL
0
4.5
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1000 ghaukea (perattuna saanti 300-400 g)
  • 10 dlkalalientä
  • 7 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 rklsuolaa
  • 2 kplliivatelehteä
  • 2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 2 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)
  • 1 dlsipulia (makea, silputtuna)
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 3/4 dlruohosipulia (silputtuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 rklsitruunamehua

Tee näin

24 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN24 h

Perkaa hauki, leikkaa pää irti. Pyyhi kala talouspaperilla tai huuhtaise kylmällä vedellä.

Keitä hauki suolalla maustetussa kalaliemi-valkoviiniseoksessa kypsäksi (noin 20 min), kunnes selkäevä irtoaa kevyesti nyppäisten.

Anna hauen jäähtyä liemessään viileässä seuraavaan päivään. (Siivilöi liemi talteen ja pakasta. Saat siitä maukkaan pohjan kirkkaalle kalakeitolle.)

Perkaa kala kahteen kertaan. Toisella kerralla terävällä veitsellä hienontaen, jolloin mahdolliset loput ruodot silppuuntuvat.

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.

Sekoita kulhossa kala, jogurtti, kermavaahto, sipuli, tilli, ruohosipuli ja mausteet.

Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liuota ne kuumaan sitruunamehutilkkaan. Kääntele seos kalaseokseen tasaisesti.

Kumoa seos tarjoilukulhoon ja tasoita. Anna haukimoussen hyytyä ja maustua viileässä vähintään 4 tuntia.

Tarjoa haukimousse alkupalana tai noutopöydässä keitettyjen perunoiden kera.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä