Maku

Haukikepakot

50 min
GL
4.33
0


 

Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Anna Huovinen

Ainekset (12 kpl)

  • 500 ghaukea
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 kplpurjoa (hienonnettuna)
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/2 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 1/2 tlcayennenpippuria
  • 2 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN15 min

Parhaiten mureketaikina valmistuu, kun kaikki raaka-aineet ovat kylmiä.

Paloittele haukifileet monitoimikoneen kulhoon, ripottele suola päälle ja hienonna kala.

Lisää muut aineet tilliä ja ruohosipulia lukuun ottamatta. Anna koneen käydä hetki, niin että aineet sekoittuvat kuohkeaksi.

Lisää hienonnetut yrtit lopuksi lusikalla sekoittaen.

Muotoile murekemassasta 10–12 kepakkoa kostutetuin käsin. Työnnä varrastikut kepakoihin.

Kypsennä kalakepakkoja uunissa 225 asteessa 10–15 minuuttia.

•Halutessasi voit paistaa haukikepakot myös paistinpannulla. Pujota tällöin tikut kepakoihin vasta paistamisen jälkeen.

•Tarjoa haukikepakot lohkoperunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.

•Hauen tilalle sopii mainiosti kirjolohi. Halutessasi voit yhdistää mureketaikinaan montaa eri kalaa.

MITÄ PIDIT?
4.33