Maku

Haukihelmet

35 min
LA
GL
3
0


 

Tulosta
Teksti Maarit Cederbeg
Kuvat Nina Kellokoski

Ainekset (20 kpl)

  • 250 ghaukea
  • 1 kplvalkuaista
  • 1 dlkasvirasvasekoitetta (soija)
  • 2 rkltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 2 rklruohosipulia (silputtuna)
  • 1 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 2 tlmineraalisuolaa
  • 1/2 tlsitruunapippuria (suolaton)

Kypsennykseen

  • 10 dlvettä
  • 1 1/2 dlsitruunamehua
  • 3 tlsuolaa

Kastike

  • 4 dlvettä
  • 1/2 kplkalaliemikuutioita
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 kplkeltuaista
  • 1 dlvoita (laktoositon)
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 3 gsahramia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 min

Jauha perattu ja fileoitu kala monitoimikoneessa teholeikkurilla. Jauhettua kalaa tulee olla noin 3 dl. Mökkioloissa voit silputa kalan hienoksi terävällä veitsellä ja sen jälkeen hieroa tahnamaiseksi. Sekoita silputut yrtit jauhetun kalan joukkoon. Mausta seos suolalla ja sitruunapippurilla.

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita kalatahnaan. Lisää kerma ja sekoita massa hyvin. Pane hetkeksi kylmään.

Kiehauta sitruunainen keitinliemi.

Tee mureketaikinasta kahden teelusikan avulla palleroita. Pudota poreilevaan liemeen ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Kypsä pallero on vaalea ja kohoaa pintaan kepeänä. Valuta pallerot ja pujota helmiksi nauhaan. Nauhaksi käy huuhdottu saraheinä tai ruohosipuli.

Mittaa kattilaan kaikki kastikkeen aineet ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. Tarkista maut. Tarjoa kastike haaleana.

Pirskota palleroille juuri ennen tarjoilua hiukan öljyä ja sitruunamehua jos tarjoat pallerot kylminä, tai voisulaa, jos pallerot ovat kuumia.

MITÄ PIDIT?
3