Hauki-kapristerriini

1 h 45 min
4.7
2

Hauki-kapristerriini

Hauki on perinteikäs joulukala. Ruodoista ei ole harmia, kun kalan jauhaa juhlavaksi hauki-kapristerriiniksi. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 500 ghaukea (nahatonta fileetä)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 kplmunaa
  • 3 kplpaahtoleipäviipaletta (vaaleaa)
  • 1-2 tlsitruunankuoriraastetta (yhden luomusitruunan kuori)
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria (jauhettuna)
  • 60 gkapriksia (1 prk pieniä kapriksia)

Voiteluun

  • 1 rklvoita

Koristeluun

  • 3 rkltuoretta tilliä
  • 1/2 dlkapriksia (varrellisia)
  • 1 kplsitruunaa

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Varmista, että kaikki ainekset ovat jääkaappikylmiä. Paloittele haukifilee monitoimikoneeseen. Hienonna kala leikkuuterällä tasaiseksi. Lisää kerma ja sekoita.

Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Lisää massaan keltuaiset ja pyöräytä nopeasti tasaiseksi.

Lisää murennetut paahtoleivät, sitruunankuori ja -mehu, tilli, suola ja pippuri. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Siirrä kalamassa kulhoon.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita valutetut kaprikset ja valkuaisvaahto kalamassaan varovasti nostellen. Paista massasta pieni koekakku mikrossa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.

Voitele pitkänomainen (noin 2 l) vuoka voilla. Vuoraa päädyt ja pohja leivinpaperilla, jotta terriini irtoaa helpommin vuoastaan.

Kumoa kalamassa vuokaan, tasoita pinta ja peitä foliolla. Nosta terriinivuoka isompaan uunivuokaan. Kaada isompaan vuokaan vettä sen verran, että se ulottuu terriinivuoan puoleenväliin asti.

Kypsennä terriiniä vesihauteessa 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunti, kunnes terriini tuntuu tikulla testattaessa kypsältä.

Siirrä terriini jäähtyneenä jääkaappiin. Anna vetäytyä seuraavaan päivään, jotta se on helpompi leikata viipaleiksi.

Koristele hauki-kapristerriini tillinoksilla, kapriksilla ja sitruunanlohkoilla.

Vinkki!

Valmmista terriini tarjoilua edeltävänä päivänä, niin se leikkaantuu kauniimmin.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä