Maku

Haudutetut päärynät ja kardemumma-suklaakastike

2 h 20 min
5
0

Haudutetut päärynät ja kardemumma-suklaakastike

Vaniljalla maustetussa sokeriliemessä haudutetut päärynät ovat helppo jälkiruoka. Hemmotteluannoksen kruunaa kardemumman ripauksella maustettu suklaakastike.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Päärynät

  • 4 kplpäärynää
  • 1 1/2 lvettä
  • 2 dlsokeria
  • 1 kplvaniljatanko
  • 1 kpltähtianista

Kastike

  • 1 dlkuohukermaa
  • 100 gtummaa suklaata
  • 1/2 tlkardemummaa

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Kuori päärynät. Jätä niihin kannat.

Sekoita kattilassa vesi ja sokeri. Halkaise vaniljatanko pitkittäissuunnassa. Laita kattilaan tangon puolikkaat ja tähtianis. Kuumenna kiehuvaksi.

Laita liemeen päärynät. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia kunnes päärynät ovat pehmeitä.

Anna päärynöiden jäähtyä liemessä rauhassa parin tunnin ajan tai yön yli.

Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Kuumenna pienessä kattilassa kuohukerma höyryäväksi.

Ota kattila liedeltä ja sekoita kerman joukkoon suklaa. Hämmentele kunnes suklaa sulaa. Mausta aavistuksella kardemummaa.

Laita päärynät tarjoilulautasille ja kaada päälle suklaakastiketta.

Vinkki!

Säästä mausteinen sokeriliemi ja lorauta sitä vaikkapa jäätelön päälle! Liemi säilyy hyvin tiiviisti suljetussa purkissa jääkaapissa viikon ajan.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä