Maku

Haudutettu uunilohi

1 h 15 min
5
0

Haudutettu uunilohi

Herkullinen lohi hautuu hyvin kääreessä uunissa eikä kalasta tule kuivaa.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2 kglohta
  • 3-4 tlsuolaa
  • 1 kplsitruuna (viipaloituna)
  • tilliä (nippu)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Pyyhi kokonaisen lohen pinta ja sisäosat paperilla. 

Ripottele sisälle ja pintaan suolaa. Viipaloi sitruuna ja laita viipaleita kalan sisään. Lisää vielä nippu tilliä sisälle myös. Mikäli sitruunaviipaleita on vielä, niitä voi lisätä myös kalan päälle. Halutessaan voi lisätä myös vähän valkoviiniä kalan seuraksi. 

Kääri pariin kerrokseen leivinpaperia. Kääräise vielä kerros tai pari foliota päälle ja painele tiiviiksi paketiksi. 

Hauduta 175-asteisessa uunissa noin tunti. Ota uunista ja anna vielä muhia kääreessä. 

Vinkki!

Valkoviiniä voi lisätä kalan kanssa jos haluaa. Se tuo hienosti lisää hapokkuutta annokseen.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä