Haudutettu punakaalisalaatti – maukas ja värikäs lisuke juhlapöytään
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minHaudutettu punakaalisalaatti saa makua jouluisista mausteista, kuten kanelista ja neilikasta. Salaatti on herkullinen lisäke kinkulle, ja se maistuu erinomaiselta sekä lämpimänä että kylmänä.
KA
GL
LA
MA
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.10.2014

Haudutettu punakaalisalaatti – maukas ja värikäs lisuke juhlapöytään
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
Haudutettu punakaalisalaatti
- 1punasipuli
- 500 gpunakaalia
- 1omena
- 2 dlpunaviiniä
- 2laakerinlehti
- 2kanelitankoa tai neilikkaa
- 1 dlsokeria
- 1–2 tlsuolaa
Lisäksi
- 1–2 tlbalsamietikkaa
Haudutettu punakaalisalaatti valmistuu näin:
- Kuori ja viipaloi sipuli. Leikkaa kaali reiluiksi suikaleiksi. Lohko omena ja poista siemenkodat. Nosta kaikki viipaleet kannelliseen kattilaan. Mittaa loput aineet mukaan.
- Anna seoksen kiehahtaa, alenna lämpöä, laita kansi päälle ja hauduta 20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja tilkka balsamietikkaa. Tarjoa punakaali possunlihan lisäkkeenä.
Vinkki!
Haudutettu punakaalisalaatti maistuu sekä kylmänä että lämpimänä.

Punakaali-taatelisalaatti kuljettaa makumatkalle Lähi-itään – hunajalla maistetut sipulit ja ripaus sumakkia tuovat salaattiin viimeisen silauksen
Maku

Lämmin punakaalisalaatti – sinihomejuustolla ja pähkinöillä aateloitu lisuke
Maku

Punakaalisalaatti – juhlava salaatti viimeistellään karamellisoidulla sipulilla ja pistaasipähkinöillä
Meillä kotona

Jouluinen punajuurisalaatti saa maku piparjuuresta – kurkkaa resepti ja kokeile!
Maku

Jouluinen sienisalaatti ranskankermalla – maukas lisuke juhlapöytään
Maku

Jouluinen salaatti – glögiliemessä muhineet hedelmät ja sinihomejuusto tekevät salaatista täydellistä juhlaruokaa
Meillä kotona

Valkea joulusalaatti
Maku

Moderni joulusalaatti
Maku