Kotivinkki

Haudutettu punakaalisalaatti – maukas ja värikäs lisuke juhlapöytään

35 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen20 min
Haudutettu punakaalisalaatti saa makua jouluisista mausteista, kuten kanelista ja neilikasta. Salaatti on herkullinen lisäke kinkulle, ja se maistuu erinomaiselta sekä lämpimänä että kylmänä.
KA
GL
LA
MA
MU
0
1
Kuvat Riikka Kantinkoski


Ainekset (4–6 annosta)

Haudutettu punakaalisalaatti

  • 1punasipuli
  • 500 gpunakaalia
  • 1omena
  • 2 dlpunaviiniä
  • 2laakerinlehti
  • 2kanelitankoa tai neilikkaa
  • 1 dlsokeria
  • 1–2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 1–2 tlbalsamietikkaa
Tulosta

Haudutettu punakaalisalaatti valmistuu näin:

  1. Kuori ja viipaloi sipuli. Leikkaa kaali reiluiksi suikaleiksi. Lohko omena ja poista siemenkodat. Nosta kaikki viipaleet kannelliseen kattilaan. Mittaa loput aineet mukaan.
  2. Anna seoksen kiehahtaa, alenna lämpöä, laita kansi päälle ja hauduta 20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja tilkka balsamietikkaa. Tarjoa punakaali possunlihan lisäkkeenä.

Vinkki!

Haudutettu punakaalisalaatti maistuu sekä kylmänä että lämpimänä.

MITÄ PIDIT?
0