Kotivinkki

Haudutettu punakaalisalaatti

35 min
0
1

Haudutettu punakaalisalaatti

Haudutettu punakaalisalaatti saa makua jouluisista mausteista. Salaatti on herkullinen lisäke kinkulle.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 1punasipuli
  • 500 gpunakaalia
  • 1omena
  • 2 dlpunaviiniä
  • 2laakerinlehti
  • 2kanelitankoa/neilikkaa
  • 1 dlsokeria
  • 1-2 tlsuolaa

Lopuksi

  • 1-2 tlbalsamietikkaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Leikkaa kaali reiluiksi suikaleiksi. Lohko omena ja poista siemenkodat. Nosta kaikki viipaleet kannelliseen kattilaan. Mittaa loput aineet mukaan.

2. Anna seoksen kiehahtaa, alenna lämpöä, laita kansi päälle ja hauduta 20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja tilkka balsamietikkaa. Tarjoa punakaali possunlihan lisäkkeenä.

Haudutettu punakaalisalaatti maistuu sekä kylmänä että lämpimänä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä