Maku

Haudutettu punakaali mustaherukkahyytelöllä

45 min
GL
KA
MU
0
0

Haudutettu punakaali ja herkullinen mustaherukkahyytelö ovat mainio makupari joulupöytään! Herkullisen makunsa kaali saa neilikasta, kanelista ja korianterista.
Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen

Ainekset (6 annosta)

  • 600 gpunakaalia
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1 tlneilikkaa
  • 1 tlkorianterinsiemeniä
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 3 dlpunaviiniä
  • 3 dlomenatäysmehua
  • 1/2 dlpunaviinietikkaa
  • 100 gmustaherukkahyytelöä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Poista punakaalista kova kanta. Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota siinä kaalisuikaleet ja sipuliviipaleet. Lisää kanelitanko, neilikat ja korianterinsiemenet sekä laakerinlehdet. Kaada joukkoon punaviini, omenamehu ja punaviinietikka. Kiehauta ja lisää marjahyytelö. Anna punakaalin hautua keskilämmöllä 20–25 minuuttia. Mausta punakaali suolalla ja pippurilla. Tarkista haudutetun punakaalin maku.

MITÄ PIDIT?
0