Maku

Haudutettu mausteinen punakaali

2 h
0
0

Haudutettu mausteinen punakaali

GL
LA
MA
MU
0
0
Haudutettu punakaali saa makunsa jouluisista mausteista. Ota resepti talteen ja kruunaa joulupöytä haudutetulla punakaalilla!
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 50 gpekonia (silputtuna)
  • 1 kplpunasipulia
  • 20 gtuoretta inkivääriä
  • 1/2 kplkanelitankoa
  • 400 gpunakaalia
  • 2 rklmeiramia
  • 1 tlgaram masalaa
  • 1 1/4 dlpunaviinietikkaa
  • 1 1/4 dlportviiniä
  • 1 1/4 dlvaahterasiirappia

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Kuori ja silppua punasipuli. Kuori ja hienonna inkivääri. Poista kaalista uloimmat lehdet sekä ydin. Silppua kaali suikaleiksi.
Silppua pekoni. Paista paloja kevyesti noin 5–10 minuuttia suurella paistinpannulla. Lisää silputtu sipuli, hienonnettu inkivääri ja kanelitanko. Kypsennä 5 minuuttia.
Lisää suikaloitu kaali, meiraminoksat, garam masala, etikka ja viini. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla reilun tunnin ajan. Sekoita välistä, ettei kaali tartu pohjaan.
Poista kansi ja keitä sekoitellen vielä 15 minuuttia. Lisää siirappi ja jatka kypsentämistä vielä toiset 15 minuuttia. Poista kanelitanko ja nosta tarjolle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä