Hasselpähkinä-puolukkapuuro

5
1

Hasselpähkinä-puolukkapuuro

GL
MA
MU
1
5
Pähkinöistä rikkaan tuorepuuron voi pyöräyttää illalla valmiiksi, jolloin se sakeutuu sopivasti lusikoitavaksi aamupuuroksi. Voimakkaanmakuisen hasselpähkinän, kirpeän puolukan ja inkiväärin makutrio on säväyttävän raikas. Cashewpähkinä antaa puurolle kermaisen samettimaisen rakenteen.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 6 dlmantelimaitoa
  • 2 dlhasselpähkinöitä
  • 1 dlcashewpähkinöitä
  • 1 dlpuolukoita
  • 8 kplkuivattuja taateleita (pehmeitä)
  • 1/2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 1 rklpellavansiemeniä (tai chiansiemeniä)
  • 1 tlinkivääriä (jauhettuna, tai 1 rkl raastettuna)

Lisäksi

  • Pinnalle puolukoita, kaakaonibsejä, rouhittuja hasselpähkinöitä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmista hasselpähkinä-puolukkapuuro näin:

Mittaa mantelimaito, hassel- ja cashewpähkinät sekä puolukat tehosekoittimen kulhoon.

Tarkista taatelien kivettömyys. Lisää taatelit, kaurahiutaleet, vaahterasiirappi, pellavansiemenet ja inkivääri tehosekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi.

Kaada puuro lautasille, ja anna sakeutua vähintään 15 minuuttia.

Ripottele hasselpähkinä-puolukkapuuron pinnalle puolukoita, kaakaonibsejä ja rouhittuja hasselpähkinöitä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä