Hasselbackan punajuuret

1 h 35 min
4.6
1

Hasselbackan punajuuret

KA
1
4.6
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 10 kplpunajuurta
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 50 gpiparkakkuja
  • 50 gvoita
  • 1 rklsiirappia

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Kypsennä punajuuret vaihteeksi Hasselbackan perunoiden tapaan! Ihana lisäke kinkulle tai juhlavalle paistille.

Harjaa punajuuret puhtaiksi. Keitä ne vähässä vedessä pehmeiksi.

Jäähdytä ja kuori punajuuret. Leikkaa pinta kannan kohdalta tasaiseksi, jotta punajuuret pysyvät pystyssä.

Leikkaa juureksiin veitsellä pieniä viiltoja vieri viereen, melkein pohjaan saakka. Nosta punajuuret pieneen uunivuokaan.

Rouhi piparkakut veitsellä. Ripottele punajuurten pinnalle suola, mustapippuri ja piparimurut. Sulata voi ja sekoita joukkoon siirappi. Valuta voi-siirappiseos punajuurten päälle.

Paista hasselbackan punanjuuria 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  • Voit keittää punajuuret kypsiksi jo pari päivää ennen tarjoilua. Kuori irtoaa kauniisti keitetyistä, kylmistä punajuurista.
MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä