Maku

Viipaloinnissa sen salaisuus! Hasselbackan harissakurpitsat valmistetaan perunaklassikon tapaan, jolloin maut imeytyvät vastustamattomasti

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Kun siivutat myskikurpitsat hasselbackan perunoiden tapaan, maustekastike imeytyy niihin paremmin, ja kurpitsat kypsyvät nopeammin. Härkäpapulisuke viimeistelee harissatahnalla maustetun komeuden.
GL
VE
0
0
Julkaistu: 12.10.2022


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

  • 1iso myskikurpitsa
  • 1–2vihreää chiliä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklvihreää harissatahnaa
  • ½ tlsuolaa

Paahdetut härkäpavut

  • 1½ kgkokonaisia härkäpapuja
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1chili
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1limen mehu
  • 1 tlsiirappia
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Lisäksi

  • ½ rkukorianteria
Tulosta

Hasselbackan harissakurpitsat– ohje:

  1. Esivalmistele härkäpavut. Irrota pavut kuorista. Keitä papuja 5 minuuttia, valuta ja jäähdytä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet. Hienonna chili.
  2. Kuori kurpitsa ja halkaise pitkittäin. Kaavi siemenet pois lusikalla.
  3. Aseta toinen kurpitsan puolikas leikkuulaudalle leikkuupinta alaspäin ja laita sen molemmille puolille puiset syömäpuikot tai saman paksuiset kauhat. Leikkaa kurpitsaan tiheitä viiltoja parin millin välein puikkoihin tai kauhoihin saakka. Siivuta toinenkin kurpitsanpuolikas.
  4. Leikkaa chilit renkaiksi. Ujuta kurpitsan viiltoihin chilirenkaita. Paahda kurpitsoja uunivuoassa 200-asteisessa uunissa tai grillissä noin 10 minuuttia.
  5. Sekoita oliiviöljy, harissatahna ja suola kulhossa.
  6. Nosta kurpitsat uunista tai grillistä ja sivele päälle osa mausteseoksesta. Laita kurpitsat takaisin uuniin tai grilliin ja jatka kypsennystä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat sisältä pehmeät ja päältä paahtuneet. Sivele mausteseosta päälle muutaman kerran paistamisen aikana.
  7. Laita pannulle, grilliparilalle tai muurikalle tilkka öljyä. Kuumenna, lisää härkäpavut ja valkosipuli ja chili. Paista muutaman minuutin ajan käännellen, kunnes pavut saavat hieman väriä. Lisää mausteet.
  8. Nosta hasselbackan harissakurpitsat tarjoiluvadille. Lusikoi pavut niiden ympärille ja viimeistele korianterilla.

Vinkki!

Reseptiin sopii myös punainen, tomaattinen harissatahna.

Kommentoi »