Maku

Härkätataki

9 h 30 min
4.3
0

Härkätataki

Suussasulava härkätataki on illallisten kirkkain tähti - kokeile jo tänään!
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 ghärän sisäfilettä
  • 1 tlsuolaa
  • 0,5 tlmustapippuria
  • 1 rklöljyä paistamiseen

Lihan marinadi

  • 1 kplkevätsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 0,5 kpltuore chili
  • 2 tlinkivääriä (n. 1-2 cm pala)
  • 1 kplsitruunankuoriraastetta
  • 2 rklsitruunamehua
  • 0,5 dlsoijaa
  • 1/4 dlmirin riisiviiniä

Kastike

  • 1 rklinkivääriä (raastettuna)
  • 0,5 dlsoijaa
  • 1/4 dlmirin riisiviiniä
  • 1 rklsokeria
  • 0,5 kpllimen mehu
  • 0,5 tlseesamiöljyä

Koristeluun

  • 3 kplretiisiä
  • 0,5 kpltuore chili
  • 1 kplkevätsipuli
  • 2 rklseesaminsiemeniä
  • 2-3 rkltuoretta korianteria

Tee näin

9 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN9 h

Mausta liha suolalla ja pippurilla.

Paista kuumalla pannulla öljyssä n. 30 sekuntia jokaiselta sivulta, kunnes lihassa on kaunis pinta.

Jäähdytä liha ja tee sillä aikaa marinadi.

Laita jäähtynyt liha ja marinadi pussiin ja sulje tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa vähintään 8 tuntia.

Ota liha pois marinadista n. tunti ennen tarjoilua.

Kuivaa talouspaperilla ja laita tuorekelmussa pakkaseen.

Tee tässä välissä kastike.

Kuori ja raasta inkivääri.

Purista raasteesta mehu siivilän läpi.

Yhdistä inkiväärimehuun muut kastikkeen aineet ja sekoita kunnes sokeri on liuennut.

Anna maustua jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Pilko jäljellä oleva puolikas chili, kolme retiisiä ja kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua korianteri ja paahda sesaminsiemeniä kuivalla pannulla.

Leikkaa kohmeinen liha terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi.

Asettele tarjoiluvadille, koristele pilkotuilla kasviksilla ja korianterilla.

Laita kastiketta maun mukaan ja viimeistele paahdetuilla sesaminsiemenillä.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä