Kotivinkki

Härkäpapukastike ja uunissa paahdetut perunat

40 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
15 min
Härkäpapukastike maistuu mahtavalta, kun rouheen paistaa öljyssä ja soijakastikkeessa (liottamisen sijaan). Paahda lisäkkeeksi uunissa timjamiperunat.
KA
3.7
0


Ainekset (4 annosta)

  • 1–2porkkanaa
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2varsisellerin vartta
  • ½ dlrypsiöljyä
  • 2 dlhärkäpapurouheseosta (esim. Verso)
  • ½ dlsoijakastiketta
  • 1 prktomaattimurskaa (400 g)
  • 1–2 dlvettä
  • 1 tlsokeria
  • ½ tlsavupaprikaa
  • mustapippuria
  • 1 rklpunaviinietikkaa

Uunissa paahdetut perunat

  • 6perunaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria
  • ½–1 tltimjamia
Tulosta

1. Kuori porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynnet ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös varsisellerin varret.

2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää härkäpapurouhe. Ruskista sitä hetki ja lisää soijakastike. Jatka paistamista, kunnes soija on haihtunut tai lähes imeytynyt rouheeseen.

3. Lisää kasvikset, tomaattimurska ja 1 dl tomaattipurkin huuhteluvettä. Mausta seos sokerilla, savupaprikalla, pippurilla ja etikalla.

4. Anna seoksen kiehahtaa ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä.

5. Pese perunat huolellisesti ja viipaloi ne noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pyörittele viipaleet öljyssä ja mausteissa. Kumoa perunat leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda kypsiksi 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Nauti perunat härkäpapurouhekastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.71
Kommentoi »