Maku

Härkä-sienipita

20 min
0
0

Härkä-sienipita

MU
0
0
Teksti Saara Törmä, Matleena Lahti
Kuvat Johanna Kinnari
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

Kastike

  • 1/2 dlkermaviiliä
  • 1 rkltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1 tlroseepippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • 1 rklvoita
  • 1 dlherkkusieniä (viipaloituna)
  • 120 gnaudanlihaa (pihvi)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 kplpitaleipää
  • 1 1/2 dlrucolaa
  • 3 kplkirsikkatomaattia (halkaistuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista kastike jääkaappiin maustumaan. Sekoita kermaviilin joukkoon basilika, roseepippuri sekä suolaripaus.

Kuumenna pannulla puolet voista ja paista sieniviipaleita, kunnes neste on haihtunut ja sienet ovat ruskistuneita. Mausta sienet suolalla ja mustapippurilla.

Kumoa sienet pannulta ja lisää loppu voi. Paista pihvi molemmin puolin haluamaasi kypsyysasteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lämmitä pitaleipä lihan kypsyessä. Halkaise pita lautaselle ja täytä se rucolalla, tomaateilla, sienillä ja häränlihalla. Lisää mukaan vielä kastike ja nauti härkä-sienipita heti.

•Jos naudanliha tuntuu liian tuhdilta, vaihda se voissa paistettuun kuha- tai ahvenfileeseen.

•Pitaleivät myydään yleensä vähintään neljän kappaleen pakkauksissa. Pussita ja pakasta ylimääräiset leivät.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä