Maku

Häränlihaa vietnamilaisittain

4 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
4 h
MU
GL
4
1
Julkaistu 2.10.2010


Reseptin ainekset (5 annosta)

  • 500 ghäränlihaa
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 kplpunasipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 20 gtuoretta inkivääriä
  • 10 dlkanalientä
  • 3 rklosterikastiketta
  • 1 dlsoijakastiketta
  • 1 dlbalsamiviinietikkaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1/2 tlvalkopippuria
Tulosta

Nosta liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuivaa paisti. Ruskista se paistinpannulla voi-öljyseoksessa kauttaaltaan. Nosta paisti pataan. Valmista kastike. Hienonna sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Freesaa ne samassa paistinpannussa. Lisää kanaliemi ja muut ainekset. Kiehauta ja kaada liemi paistin päälle. Peitä pata kannella. Hauduta lihaa 160 asteessa noin 4 tuntia. Valmiin lihan tulee olla suussa sulavaa ja täysin murenevaa. Kun liha on valmis, nosta se vetäytymään folion sisään. Ota liemi talteen. Siivilöi se ja keitä sitä kasaan niin kauan, kunnes se on haihtunut kolmasosaan. Tarjoa lihaa reiluina viipaleina yhdessä kastikkeen ja hot & sour -salaatin kera.

1 kommentti