Häränhäntiä punaviinissä

3 h 50 min
5
1

Häränhäntiä punaviinissä

MU
1
5
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 ghäränlihaa (häntiä)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 80 gpalsternakkaa (paloiteltuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 kpllehtiselleriä (paloiteltuna)
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 7 dllihalientä
  • 5 dlpunaviiniä
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1 dltuoretta timjamia
  • 1 dlsuppilovahveroita

Tee näin

3 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN3 h 30 min

Suolaa ja pippuroi häränhännät ja kieritä ne vehnäjauhoissa. Paista kauttaaltaan ruskeiksi voi-öljyseoksessa. Siirrä pataan.
Puhdista pannu ja kuullota siinä sipulisilput, palsternakka- ja varsiselleripalat sekä tomaattipyree. Kaada seos pataan.
Lisää pataan lihaliemi, punaviini, laakerinlehti ja timjaminoksat. Anna padan muhia liedellä miedolla lämmöllä noin 3,5 tuntia. Parin tunnin kypsentämisen jälkeen lisää paistetut suppilovahverot pataan ja jatka kypsentämistä vielä puoli tuntia.
Tarjoa perunalumen, pihlajanmarjahyytelön ja maustekurkkujen kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä