Maku

Häränhäntäkeitto

3 h 45 min
0
0

Häränhäntäkeitto

Rikas, runsas ja yksinkertaisesti todella maukas keitto häränhännistä.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1,5 kghäränhäntiä

Liemi

  • 1 kplpalsternakka
  • 300 gjuuriselleriä
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kplsipulia
  • vettä
  • 10 kplmaustepippureita
  • 2 kpllaakerinlehteä

Keittoon

  • 6 kplperunaa
  • 1 kplsipuli

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h 15 min

Ruskista häränhännät paistinpannulla. Laita ne kattilaan odottamaan.

Kuori ja leikkaa lohkoiksi palsternakka, juuriselleri, porkkanat ja sipulit. Paahda ne kuumalla paistinpannulla ilman voita. Lisää kattilaan.

Lisää kattilaan vettä niin, että kaikki peittyy veden alle. Keitä.

Kauho pois pinnalle kertyvä vaahto. Lisää sen jälkeen maustepippurit ja laakerinlehdet. Anna pulputa miedolla lämmöllä kannen alla lähemmäs kolme tuntia, kunnes liha irtoaa luista. Lisää vettä tarvittaessa.

Nostele lihat pois liemestä. Siivilöi liemi talteen ja anna hieman jäähtyä.

Erottele liha luista ja laita sivuun.

Poista liemen pinnalle kertyvä rasvakerros. Aloita liemen uudelleenkuumentaminen. Mausta mieleiseksi suolalla.

Kuori ja pilko perunat ja lisää liemeen. Tee samoin sipulille. Keitä perunat lähes kypsiksi. Lisää lihat keittoon ja keitä valmiiksi. Koristele/mausta persiljalla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä