Maku

Härän ribsit & Savustettu salsa

4
0

Härän ribsit & Savustettu salsa

päräyttävät härän ribsit on törkeän hyviä ja vielä kun niitä dippaa savustettuun salsaan, niin muuta ei tarvita
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Ribsit (n.2kg)

  • 2 rklsuolaa
  • 2 dlmausteseosta

kastike

  • 1 kplsipuli
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 dlsol-olutta
  • ½ dlsoijaa
  • ½ dlpunaviinietikkaa
  • 2 rklworcestershirenkastiketta
  • 2 dlketsuppia
  • 1 dlfariinisokeria

Savusalsa

  • 6 kpltomaattia
  • 2 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynsiä
  • 4 kpljalapenoa
  • 2 kpllimettiä
  • ½ dlpunaviinietikkaa
  • 1 dlchipotlekastiketta
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Ribsit:

Putsaa ribsit turhista kalvoista.

Suolaa lihat kunnolla ja anna maustua kylmässä tunnin verran.

Jos käytät valtavan kokoisia häränribsejä, niin leikkaa ribsimatot puoliksi tai kolmeen osaan

Lado ribsit uunipakkiin ja mausta huolella mausteseoksella.

Hauduta lihoja 150 asteessa 3½ – 4 tuntia. Possun ribseille 3 tuntia on riittävä aika.

Tämän jälkeen grillaa lihoja vielä kuumassa grillissä n.20minuuttia usein käännellen ja aina kääntäessä kastikkeella valellen.

Nauti.

Mausteseos (n.2kg:lle lihaa)

1rkl savupaprikajauhetta

1rkl Ancho-Chilijauhetta

1rkl chilijauhetta

2tl juustokuminaa

1tl rouhittua mustapipuria

1tl valkopippuria (jauhettu)

1rkl paahdettua sipulia

1rkl valkosipulijauhetta

1rkl oreganoa

1rkl savsutettua suolaa

1rkl ruokosokeria

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja hiero kauttaaltaa lihojen pintaan. Anna marinoitua kylmässä ainakin tunnin ajan.

Kastike:

Kuullota sipulit ja chili öljyssä. Kun sipuli on pehmeää, niin lisää etikka ja anna kiehahtaa kunnolla. Lisää sitten loput ainekset. Kiehuauta ja soseuta. Kaada takas kattilaan ja anna poreilla miedolla lämmöllä n.30min tai kunnes kastike on paksua ja tahmeaa. Valele kastiketta ribseille grillattessa. Jos grillaat uunilla, niin valele soosia joka kerta kun käännät lihoja

savusalsa

Pilko tomaatit,sipulit jalapenot ja paprikat hieman pienemmäksi. Savusta savustimella, pöntöllä tai savustuspussissa tomaatit,sipulit,jalapenot ja paprika. Savusta kunnes paprikat on pehmeitä. n.10min.

Paahda sillä aikaa limet kuumalla pannulla. Limen maku muuttuu kivasti paahtaessa.

Kiehauta kattilassa etikka, chipotle. Lisää  tomaatit,sipulit jalapenot ja paprikat. Soseuta sauvasekottimella tai blenderissä. Purista sekaan lämmin limemehu ja sekoita. Tarkista suola ja suolaa mielesi mukaan. Anna jäähtyä kylmässä tai tarjoa lämpimänä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä