Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.10.2010

Hapankaalipiiras
Ainekset (8 annosta)
Pohja
- 70 gvoita
- 1 dlkermaviiliä
- 2 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1/2 tlsuolaa
Täyte
- 1 rklvoita
- 50 gpurjoa (renkaina)
- 100 ghapankaalia
- 100 gkylmäsavustettua kirjolohta
- 75 gpaprikaa (kuutioituna)
- 2 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
- 1 kplmunaa
- 1/4 tlmustapippuria
Sekoita pehmeään voihin kermaviili ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 27 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kuumenna rasva pannulla. Lisää purjorenkaat ja valutettu hapankaali. Kuumenna sekoitellen. Lisää seokseen paloiteltu lohi ja paprikakuutiot. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Sekoita kerman joukkoon muna ja pippuri. Kaada täytteen päälle ja paista hapankaalipiirasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
5