Hapankaalipiiras

1 h 10 min
5
0

Hapankaalipiiras

Teksti Kati Pohja
Kuvat Antti Sepponen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 70 gvoita
  • 1 dlkermaviiliä
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa

Täyte

  • 1 rklvoita
  • 50 gpurjoa (renkaina)
  • 100 ghapankaalia
  • 100 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 75 gpaprikaa (kuutioituna)
  • 2 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
  • 1 kplmunaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita pehmeään voihin kermaviili ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 27 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kuumenna rasva pannulla. Lisää purjorenkaat ja valutettu hapankaali. Kuumenna sekoitellen.
Lisää seokseen paloiteltu lohi ja paprikakuutiot. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle.
Sekoita kerman joukkoon muna ja pippuri. Kaada täytteen päälle ja paista hapankaalipiirasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä