Maku

Hapankaalipiirakka

1 h 5 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
40 min
4
0


Ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 2 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1 dlperunahiutaleita
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 400 ghapankaalia
  • 2 tltuoretta salviaa
  • 2 rklsiirappia
  • 250 gbraatvurstia
  • 2 dlkermaviiliä
  • 2 rklsinappia
  • 2 kplmunaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Päälle

  • 100 gjuustoa (raastettuna)
Tulosta

Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet nopeasti kulhossa. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Mausta hapankaali salvialla ja siirapilla, levitä seos pohjan päälle. Puolita makkarat pituussuunnassa ja asettele säteiksi hapankaalin päälle.

Sekoita kermaviilin joukkoon sinappi, munat ja mustapippuri. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Paista hapankaalipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Tarjoa hapankaalipiirakka iltapalana raikkaan salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »