Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.7.2005

Hapankaalipiirakka
Ainekset (6 annosta)
Pohja
- 2 dlhiivaleipäjauhoja
- 1 dlperunahiutaleita
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlsuolaa
- 1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
- 2 rklvettä
Täyte
- 400 ghapankaalia
- 2 tltuoretta salviaa
- 2 rklsiirappia
- 250 gbraatvurstia
- 2 dlkermaviiliä
- 2 rklsinappia
- 2 kplmunaa
- 1/4 tlmustapippuria
Päälle
- 100 gjuustoa (raastettuna)
Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet nopeasti kulhossa. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Mausta hapankaali salvialla ja siirapilla, levitä seos pohjan päälle. Puolita makkarat pituussuunnassa ja asettele säteiksi hapankaalin päälle.
Sekoita kermaviilin joukkoon sinappi, munat ja mustapippuri. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Paista hapankaalipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Tarjoa hapankaalipiirakka iltapalana raikkaan salaatin kera.
MITÄ PIDIT?
4