4(4)
Hapankaalipiirakka
1 h 5 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 40 min
18.7.2005
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
2 dlhiivaleipäjauhoja
1 dlperunahiutaleita
1 tlleivinjauhetta
1 tlsuolaa
1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
2 rklvettä
Täyte
400 ghapankaalia
2 tltuoretta salviaa
2 rklsiirappia
250 gbraatvurstia
2 dlkermaviiliä
2 rklsinappia
2 kplmunaa
1/4 tlmustapippuria
Päälle
100 gjuustoa (raastettuna)

Hapankaalipiirakka – ohje:

  1. Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet nopeasti kulhossa. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Mausta hapankaali salvialla ja siirapilla, levitä seos pohjan päälle. Puolita makkarat pituussuunnassa ja asettele säteiksi hapankaalin päälle.
  3. Sekoita kermaviilin joukkoon sinappi, munat ja mustapippuri. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Paista hapankaalipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  4. Tarjoa hapankaalipiirakka iltapalana raikkaan salaatin kera.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.