Maku

Hapankaalipihvit – tarjoa vatsaa hellivät kasvispihvit raikkaan omenakastikkeen kanssa

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Hapankaalipihvit ovat paitsi maukas myös superterveellinen arkiruoka. Hapankaalissa on runsaasti vatsaystävällisiä maitohappobakteereja ja C-vitamiinia, mutta vain vähän energiaa ja rasvaa. Taikinaan sujautetut linssit takaavat puolestaan proteiini- ja kuituannoksen.
MU
KA
4.3
0


Ainekset (4 annosta)

Hapankaalipihvit

  • 1 tlk (230 g)punaisia linssejä
  • 300 ghapankaalia
  • 150 granskankermaa
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 dljuustoraastetta

Paistaminen

  • 2 rklvoita tai margariinia

Kastike

  • 1omena
  • ½ dltilliä hienonnettuna
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
Tulosta

Hapankaalipihvit valmistetaan näin:

  1. Huuhtele ja valuta linssit ja soseuta ne sauvasekoittimella.
  2. Sekoita kaikki pihvien aineet keskenään ja anna turvota noin 10 minuuttia.
  3. Muotoile massa pihveiksi.
  4. Kuumenna rasvaa pannulla ja paista pihvejä keskilämmöllä molemmin puolin noin 3 minuuttia.
  5. Kuori omena ja poista siemenkota.
  6. Soseuta kastikkeen aineet sauvasekoittimella.
  7. Tarjoa hapankaalipihvit omenakastikkeen kanssa.

Vinkki!

Pihvit pysyvät koossa, kun annat taikinan turvota ennen paistamista. Käytä mietoa tai keskilämpöä, niin pinnat paistuvat tasaisesti ja pihvi pysyy käännettäessä koossa.

MITÄ PIDIT?
4.25
Kommentoi »