Hapankaalipihvit – tarjoa vatsaa hellivät kasvispihvit raikkaan omenakastikkeen kanssa
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Hapankaalipihvit ovat paitsi maukas myös superterveellinen arkiruoka. Hapankaalissa on runsaasti vatsaystävällisiä maitohappobakteereja ja C-vitamiinia, mutta vain vähän energiaa ja rasvaa. Taikinaan sujautetut linssit takaavat puolestaan proteiini- ja kuituannoksen.
MU
KA
4.3
Kuvat
Julkaistu 5.2.2020

Hapankaalipihvit – tarjoa vatsaa hellivät kasvispihvit raikkaan omenakastikkeen kanssa
Reseptin ainekset (4 annosta)
Hapankaalipihvit
- 1 tlk (230 g)punaisia linssejä
- 300 ghapankaalia
- 150 granskankermaa
- 1 dlkorppujauhoja
- 1 dljuustoraastetta
Paistaminen
- 2 rklvoita tai margariinia
Kastike
- 1omena
- ½ dltilliä hienonnettuna
- 2 rklsitruunamehua
- 1 rkljuoksevaa hunajaa
Hapankaalipihvit – ohje:
- Huuhtele ja valuta linssit ja soseuta ne sauvasekoittimella.
- Sekoita kaikki pihvien aineet keskenään ja anna turvota noin 10 minuuttia.
- Muotoile massa pihveiksi.
- Kuumenna rasvaa pannulla ja paista pihvejä keskilämmöllä molemmin puolin noin 3 minuuttia.
- Kuori omena ja poista siemenkota.
- Soseuta kastikkeen aineet sauvasekoittimella.
- Tarjoa hapankaalipihvit omenakastikkeen kanssa.
Vinkki!
Pihvit pysyvät koossa, kun annat taikinan turvota ennen paistamista. Käytä mietoa tai keskilämpöä, niin pinnat paistuvat tasaisesti ja pihvi pysyy käännettäessä koossa.

Hapankaali – näin valmistat herkullista kaalilisuketta itse kotona
Maku

Helppo hapankaali on mainio lisäke ruoalle kuin ruoalle – tee kerralla isompi satsi, jolla herkuttelet pitkään!
Kotivinkki

Lihapulla-hapankaalivuoka – mehevä uuniruoka täyttää vatsat ja lataa energiavarastot
Kotivinkki

Helppo braatvursti-hapankaalilaatikko hautuu meheväksi perunapinnan alla
Maku

Onko hapankaali herkkusi? Pyöräytä mehevät venäläiset hapankaalipiiraat
Kotivinkki

Lempeä hapankaalilaatikko
Kotivinkki

Hapankaali-makkarakeitto
Maku

Fermentointi irrottaa kasviksista aivan uusia makuja – nappaa vinkit ja säilö satokauden maut hapattamalla