Kuvat
Julkaistu 13.10.2010

Hapankaali-perunasalaatti
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 5 kplkeitettyä perunaa
- 1 kplkurkkua
- 200 ghapankaalia
- 2 kplsalottisipulia
Kastike
- 2 dlruoanvalmistusjogurttia
- 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
- 1 rklsinappia
- 1 rklvalkoviinietikkaa
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 50 gtuoretta tilliä (silputtuna)
- 50 gpersiljaa (silputtuna)
Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi kurkku. Leikkaa hapankaali pienemmiksi paloiksi. Silppua sipulit. Sekoita kaikki ainekset varovasti keskenään. Valmista kastike. Sekoita ruokajogurttiin kaikki muut ainekset. Lisää kastike salaatin joukkoon. Sekoita varovasti. Anna salaatin maustua kylmässä noin tunti ennen tarjoilua. Koristele salaatti tuoreilla kurkkukuutioilla. Tarjoa sellaisenaan tai lisukkeena.