Maku

Hapankaali-makkaragulassi

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
MU
4
0


Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsipulia
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 800 ghapankaalia
  • 10 dlvettä
  • 400 ggrillimakkaraa (chili)
  • 2 rklkasvisfondia
  • 3 rklmakeaa chilikastiketta
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 tltimjamia
  • 2 rklsokeria

Lisäksi

  • 150 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)

Koristeeksi

  • 2 rklpersiljaa
Tulosta

Suikaloi sipulit ja paprika. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kattilaan sipuli- ja paprikasuikaleet. Paista sekoitellen, kunnes ne ovat pehmenneet.

Valuta hapankaali siivilässä ja kumoa kaali kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori ja viipaloi makkarat. Lisää ne, liemikuutiot ja mausteet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Tarkista maku. Annostele hapankaali-makkaragulassi lautasille ja lusikoi päälle ranskankermaa. Ripottele koristeeksi persiljasilppua. Tarjoa hapankaali-makkaragulassi tuoreen leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »