Maku

Hapankaali-makkaragulassi

35 min
4.5
0

Hapankaali-makkaragulassi

MU
0
4.5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsipulia
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 800 ghapankaalia
  • 10 dlvettä
  • 400 ggrillimakkaraa (chili)
  • 2 rklkasvisfondia
  • 3 rklmakeaa chilikastiketta
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 tltimjamia
  • 2 rklsokeria

Lisäksi

  • 150 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)

Koristeeksi

  • 2 rklpersiljaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Suikaloi sipulit ja paprika. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kattilaan sipuli- ja paprikasuikaleet. Paista sekoitellen, kunnes ne ovat pehmenneet.

Valuta hapankaali siivilässä ja kumoa kaali kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori ja viipaloi makkarat. Lisää ne, liemikuutiot ja mausteet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Tarkista maku. Annostele hapankaali-makkaragulassi lautasille ja lusikoi päälle ranskankermaa. Ripottele koristeeksi persiljasilppua. Tarjoa hapankaali-makkaragulassi tuoreen leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä