Maku

Hapankaali-lohiseljanka

25 min
4.7
2

Hapankaali-lohiseljanka

MU
GL
2
4.7
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 glohta
  • 2 kplsipulia
  • 300 gjuuriselleriä
  • 100 gfenkolia
  • 2 rklvoita
  • 10 dlkalalientä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 200 ghapankaalia
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 50 gpersiljaa
  • 50 gtuoretta tilliä
  • 1 kplsuolakurkkua
  • 2 rklkapriksia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 6 rklsmetanaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kasvikset voissa kattilassa. Lisää kalaliemi.
Murskaa valkosipulinkynsi ja lisää se liemeen. Lisää tomaattipyree, hapankaali, laakerinlehti ja timjaminoksat. Keitä noin 10 minuuttia.
Fileoi lohi ruodottomiksi paloiksi. Lisää kala keittoon ja anna kalan kypsyä noin 5 minuuttia. Poista timjaminoksa.
Lisää valmiiseen keittoon silputut yrtit, kuutioitu suolakurkku, kaprikset ja mausteet. Tarjoa keiton kanssa nokare smetanaa tai kermaviiliä.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä