Hapanimelät tomaattilohkot

20 min
0
0

Hapanimelät tomaattilohkot

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Kim Palhus
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 rklsinappia (yrttimaustettu)
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rklviinietikkaa (omena)
  • 5 rklrypsiöljyä
  • 4 kpltomaattia

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista kastike. Sekoita sinappi ja  hunaja keskenään. Lisää seokseen ohuena nauhana vuorotelleen omenaviinietikkaa ja rypsiöljyä voimakkaasti koneella vatkaten.

Kalttaa eli kuori tomaatit. Kuumenna vettä kattilassa. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja upota ne kiehuvaan veteen noin 1/2 minuutiksi. Nosta tomaatit pois ja jäähdytä kylmällä vedellä. Kuori tomaatit, halkaise ja poista siemenet. Leikkaa puolikkaat tomaatit lohkoiksi.

Pane lohkot pieneen astiaan ja kaada sinappi-viinietikka päälle. Sekoita varovasti kastike tomaattilohkoihin.

Tarjoa hapanimeltät tomaatit kylmänä tai käytä nopeasti grillissä parilalevyllä.

•Käytä tomaattien siemenet Pohjolan salsaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä