Maku

Hannan lintuherkku

25 h 15 min
0
1

Hannan lintuherkku

GL
LA
MA
MU
1
0
Teksti Päivi Vilén
Kuvat Juhani Salonen, Piritta Muurinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1200 gbroilerin rintaleikkeitä

Marinadi

  • 227 gkuivattuja luumuja
  • 140 gkivettömiä oliiveja (paprikatäytteinen)
  • 5 kplvalkosipulinkynttä
  • 50 gkapriksia
  • 1/3 dloliiviöljyä
  • 1 rkloreganoa
  • 1 rklviinietikkaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Vuokaan

  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 dlfariinisokeria

Tee näin

25 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 h

Pilko luumut ja oliivit. Murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin aineet kulhossa. Lado broileripalat marinadin kanssa kerroksittain isoon muovipussiin. Sulje pussi ja hölskyttele kunnes liemi on levinnyt tasaisesti. Pane pussi astiaan ja pidä jääkaapissa yön yli. Kääntele pussia välillä.

Kumoa pussin sisältö uunivuokaan ja kaada päälle valkoviiniä niin, että lintupalat melkein peittyvät. Ripota päälle fariinisokeri. Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Tarjoa keitetyn riisin kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä