4(4)
Rakastetut pikkuleivät uusilla mausteilla! Hanna-tädin talkkunakakut saavat ylleen mustikkaiset raidat
gluteeniton
kasvis
munaton
1 h 50 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 10 min
Hanna-tädin talkkunakakkujen päällä on mustikoilla värjätty tomusokerikuorrutus. Se kannattaa levittää kekseille vasta ennen tarjoilua. Jos tarjoat keksejä keliaakikolle, varmista, että käytät gluteenitonta talkkunaa.
Julkaistu 11.9.2020
Maku
Reseptin ainekset 80 kpl
Taikina
200 gvoita
3 dlsokeria
2 dlkermaviiliä
3½ dlgluteenitonta jauhoseosta
3 dlperunajauhoja
2 dltalkkunajauhoja (kaurapohjainen, gluteeniton, esim. Hirvelän talkkuna)
2 tlleivinjauhetta
1 tlkardemummaa
Kuorrutus
3 rklmustikoita (pakaste)
1 pkt (500 g)tomusokeria
2 rklsitruunamehua

Hanna-tädin talkkunakakut leivotaan näin:

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Sekoita voihin sokeri ja kermaviili.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi seos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta se jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  3. Leivo taikinasta neljä tankoa ja jaa jokainen 20:n palaan. Pyörittele palat palloiksi kämmenten välissä.
  4. Nosta pallot leivinpaperoidulle pellille.
  5. Paista pellillinen kerrallaan 200 asteessa 10 minuuttia, kunnes kakut ovat vaaleanruskeita.
  6. Sulata pakastemustikat mikrossa ja soseuta ne. Sekoita mukaan tomusokeri. Lisää sitruunamehua, kunnes kuorrutus on sopivan notkeaa.
  7. Valuta jäähtyneille kekseille kuorrutusta.
  8. Tarjoa keksit melko pian kuorruttamisen jälkeen, jotta ne säilyttävät rapeutensa.

Vinkki!

Jos pakastat keksit, tee se ennen kuorruttamista.

Kommentoi »