Rakastetut pikkuleivät uusilla mausteilla! Hanna-tädin talkkunakakut saavat ylleen mustikkaiset raidat
gluteeniton
kasvis
munaton
1 h 50 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 10 min
Hanna-tädin talkkunakakkujen päällä on mustikoilla värjätty tomusokerikuorrutus. Se kannattaa levittää kekseille vasta ennen tarjoilua. Jos tarjoat keksejä keliaakikolle, varmista, että käytät gluteenitonta talkkunaa.

Reseptin ainekset 80 kpl
Taikina
200 gvoita
3 dlsokeria
2 dlkermaviiliä
3½ dlgluteenitonta jauhoseosta
3 dlperunajauhoja
2 dltalkkunajauhoja (kaurapohjainen, gluteeniton, esim. Hirvelän talkkuna)
2 tlleivinjauhetta
1 tlkardemummaa
Kuorrutus
3 rklmustikoita (pakaste)
1 pkt (500 g)tomusokeria
2 rklsitruunamehua
Hanna-tädin talkkunakakut leivotaan näin:
- Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Sekoita voihin sokeri ja kermaviili.
- Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi seos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta se jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Leivo taikinasta neljä tankoa ja jaa jokainen 20:n palaan. Pyörittele palat palloiksi kämmenten välissä.
- Nosta pallot leivinpaperoidulle pellille.
- Paista pellillinen kerrallaan 200 asteessa 10 minuuttia, kunnes kakut ovat vaaleanruskeita.
- Sulata pakastemustikat mikrossa ja soseuta ne. Sekoita mukaan tomusokeri. Lisää sitruunamehua, kunnes kuorrutus on sopivan notkeaa.
- Valuta jäähtyneille kekseille kuorrutusta.
- Tarjoa keksit melko pian kuorruttamisen jälkeen, jotta ne säilyttävät rapeutensa.
Vinkki!
Jos pakastat keksit, tee se ennen kuorruttamista.