


Rakastetut pikkuleivät uusilla mausteilla! Hanna-tädin talkkunakakut saavat ylleen mustikkaiset raidat
1 h 50 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 10 min
Hanna-tädin talkkunakakkujen päällä on mustikoilla värjätty tomusokerikuorrutus. Se kannattaa levittää kekseille vasta ennen tarjoilua. Jos tarjoat keksejä keliaakikolle, varmista, että käytät gluteenitonta talkkunaa.
Reseptin ainekset
80 kpl
Taikina
200 g
voita
3 dl
sokeria
2 dl
kermaviiliä
3½ dl
gluteenitonta jauhoseosta
3 dl
perunajauhoja
2 dl
talkkunajauhoja (kaurapohjainen, gluteeniton, esim. Hirvelän talkkuna)
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
Kuorrutus
3 rkl
mustikoita (pakaste)
1 pkt (500 g)
tomusokeria
2 rkl
sitruunamehua
Hanna-tädin talkkunakakut leivotaan näin:
- Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Sekoita voihin sokeri ja kermaviili.
- Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi seos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta se jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Leivo taikinasta neljä tankoa ja jaa jokainen 20:n palaan. Pyörittele palat palloiksi kämmenten välissä.
- Nosta pallot leivinpaperoidulle pellille.
- Paista pellillinen kerrallaan 200 asteessa 10 minuuttia, kunnes kakut ovat vaaleanruskeita.
- Sulata pakastemustikat mikrossa ja soseuta ne. Sekoita mukaan tomusokeri. Lisää sitruunamehua, kunnes kuorrutus on sopivan notkeaa.
- Valuta jäähtyneille kekseille kuorrutusta.
- Tarjoa keksit melko pian kuorruttamisen jälkeen, jotta ne säilyttävät rapeutensa.
Vinkki!
Jos pakastat keksit, tee se ennen kuorruttamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat