Maku

Hanhen reisipaisti

1 h 45 min
0
1

Hanhen reisipaisti

MU
GL
1
0
Teksti Päivi Kalliokoski, Minna Talka
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2000 ghanhea (marinoituja reisipaistipaloja luineen)
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/2 dlmustaherukkahyytelöä

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Siirrä reisipaistipalat öljyttyyn uunivuokaan marinadeineen. Kypsennä paloja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes liha saa väriä.

Aseta vuoan päälle kaksinkertainen folio ja kypsennä vielä 45–60 minuuttia.

Ota paistipalat marinadista ja kaada marinadi kapeaan kulhoon tai mittaan, jotta rasva nousee liemen pinnalle. Kuori rasva pois.

Laimenna kastiketta vedellä tai kermalla. Keitä kastiketta muutama minuutti, jotta siitä tulee kiiltävää. Kastikkeen voit maustaa marjahyytelöllä.

•Ylimääräisen rasvan voi parhaiten poistaa jäähdyttämällä paistinliemen jääkaapissa. Jähmettyneen rasvan saa silloin nostettua liemen pinnalta yhtenäisenä levynä. Ylimääräisen rasvan voi käyttää paistamiseen.

•Jos käytät suuria reisipaistipaloja, lisää kypsennysaikaa reilusti, jotta lihasta tulee mureaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä