”Eräänä sunnuntaina vuosia sitten äitini kokkasi meille hampurinhaukea. Edellisenä päivänä veljeni madekoukkuun jäänyt hauki sai pinnalleen rapean juustokuorrutuksen. Ja sen, miksi minun ei ole koskaan tarvinnut sylkeä hauen viheliäisiä y-ruotoja suustani, opin tuona päivänä keittiössä. Hauki oli fileoitu ja kylkiruodot poistettu, mutta y-ruodot olivat jäljellä. Eikä tätä ruokaa pidä koskaan valmistaa ruotoisista fileistä.
Niinpä fileet pantiin vuokaan ensin sellaisenaan ja paistettiin kymmenisen minuuttia. Kun kala alkoi kypsyä, ruodot nousivat pystyyn ja ruotorivi oli helppo poistaa fileen keskeltä. Näin filee hiukan hajoaa, mutta se ei tässä ruoassa haittaa. Sitten kalan päälle kaadettiin kerma, levitettiin purjot ja juustokuorrutus ja paistettiin kauniin ruskeaksi. Silloin kuorrutuksessa oli tavallisia korppujauhoja, mutta nykyisin tykkään käyttää rapeampia pankojauhoja.”
Ruokatoimittaja Annika Elomaa