4(2)
Hämeen kaalikääryleet
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
2 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 2 h
Julkaistu 12.7.2005
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
5 dlvettä
2 tlmerisuolaa
1 dlohrasuurimoita
500 gkurttu- eli savoijinkaalia
1 tlmerisuolaa
Täyte
50 gsipulia
100 gpalsternakkaa
250 gporkkanaa
1/2 rklrypsiöljyä
2 tlkirveliä
1 tlviherpippuria (kokonaisia)
2 tlmerisuolaa
3 tlhunajaa
2 tlomenaviinetikkaa
Valeluun
1/2 rklrypsiöljyä
1 rklhunajaa
2 rklvettä

Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää kattilaan ohrasuurimot. Hauduta suurimot pehmeiksi noin 50 minuuttia. Valuta suurimot.

Irrota kaalista suurimmat lehdet ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta lehdet mahdollisimman ehjinä. Jäähdytä.

Paloittele täytteen kasvikset ja kaalin sisälehdet 2–3 mm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota silppu öljyssä ja mausta kirvelillä, viherpippurilla, suolalla, hunajalla ja omenaviinietikalla. Lisää mukaan kypsät ohrasuurimot.

Ohenna kaalinlehtien paksua kantaosaa veitsellä ennen käärimistä. Nosta jokaiselle kaalinlehdelle pari ruokalusikallista täytettä ja sulje lehdet tiiviiksi kääryleiksi.

Lado kääryleet öljyllä voideltuun uunivuokaan ja valele öljy-hunaja-vesiseoksella. Kypsennä kääryleet kiertoilmauunissa 160-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia. Valele kääryleitä muutaman kerran kypsymisen aikana tai peitä kääryleet kypsymisen puolivälissä kannella.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.