Maku

Hämeen kaalikääryleet

2 h 50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
2 h
KA
LA
MA
MU
4
2
Julkaistu: 12.7.2005


Ainekset (10 annosta)

  • 5 dlvettä
  • 2 tlmerisuolaa
  • 1 dlohrasuurimoita
  • 500 gkurttu- eli savoijinkaalia
  • 1 tlmerisuolaa

Täyte

  • 50 gsipulia
  • 100 gpalsternakkaa
  • 250 gporkkanaa
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 2 tlkirveliä
  • 1 tlviherpippuria (kokonaisia)
  • 2 tlmerisuolaa
  • 3 tlhunajaa
  • 2 tlomenaviinetikkaa

Valeluun

  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • 2 rklvettä
Tulosta

Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää kattilaan ohrasuurimot. Hauduta suurimot pehmeiksi noin 50 minuuttia. Valuta suurimot.

Irrota kaalista suurimmat lehdet ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta lehdet mahdollisimman ehjinä. Jäähdytä.

Paloittele täytteen kasvikset ja kaalin sisälehdet 2–3 mm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota silppu öljyssä ja mausta kirvelillä, viherpippurilla, suolalla, hunajalla ja omenaviinietikalla. Lisää mukaan kypsät ohrasuurimot.

Ohenna kaalinlehtien paksua kantaosaa veitsellä ennen käärimistä. Nosta jokaiselle kaalinlehdelle pari ruokalusikallista täytettä ja sulje lehdet tiiviiksi kääryleiksi.

Lado kääryleet öljyllä voideltuun uunivuokaan ja valele öljy-hunaja-vesiseoksella. Kypsennä kääryleet kiertoilmauunissa 160 asteisessa uunissa 45–60 minuuttia. Valele kääryleitä muutaman kerran kypsymisen aikana tai peitä kääryleet kypsymisen puolivälissä kannella.

2 kommenttia