Maku

Hämäläinen piimäjuusto

13 h 20 min
4.3
0

Hämäläinen piimäjuusto

GL
KA
0
4.3
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Voiteluun

  • 10 gvoita

Juusto

  • 30 dlkevytmaitoa
  • 4 kplmunaa
  • 10 dlpiimää
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

13 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN13 h

Voitele paksupohjaisen ison kattilan pohja hyvin voilla.

Lisää maito kattilaan ja kuumenna lähes kiehumispisteeseen, noin 84 asteeseen.

Riko munat ja vispaa ne piimän kanssa sekaisin ja kaada seos sekoittaen maidon joukkoon.

Kuumenna maito-munaseos uudelleen lähes kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja anna kattilan seistä levyllä noin puolen tunnin ajan, kunnes juustomassa alkaa muodostua. Kun maito on juustoutunut kokonaan, jää kattilaan jäljelle vihertävää heranestettä. 

Nostele massaa reikäkauhalla siivilään valumaan noin puoleksi tunniksi.

Mausta valunut juustomassa suolalla ja siirrä se juustomuottiin tai siivilään valumaan seuraavaan päivään.

Peitä juusto hyvin, ettei siihen tartu muita makuja.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä