Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Maku

Hämäläinen piimäjuusto

13 h 20 min
GL
KA
4.25
0
Tulosta
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Sari Tammikari

Ainekset (8 annosta)

Voiteluun

  • 10 gvoita

Juusto

  • 30 dlkevytmaitoa
  • 4 kplmunaa
  • 10 dlpiimää
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

13 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN13 h

Voitele paksupohjaisen ison kattilan pohja hyvin voilla.

Lisää maito kattilaan ja kuumenna lähes kiehumispisteeseen, noin 84 asteeseen.

Riko munat ja vispaa ne piimän kanssa sekaisin ja kaada seos sekoittaen maidon joukkoon.

Kuumenna maito-munaseos uudelleen lähes kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja anna kattilan seistä levyllä noin puolen tunnin ajan, kunnes juustomassa alkaa muodostua. Kun maito on juustoutunut kokonaan, jää kattilaan jäljelle vihertävää heranestettä. 

Nostele massaa reikäkauhalla siivilään valumaan noin puoleksi tunniksi.

Mausta valunut juustomassa suolalla ja siirrä se juustomuottiin tai siivilään valumaan seuraavaan päivään.

Peitä juusto hyvin, ettei siihen tartu muita makuja.

MITÄ PIDIT?
4.25