Maku

Halva-mansikkatorttu

50 min
4
0

Halva-mansikkatorttu

Teksti Helena Saine-Laitinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 125 gmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvanilliinisokeria

Täyte

  • 250 gmaitorahkaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 100 ghalvaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 15 dlmansikoita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten ja kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Tee foliosta liuskat, joilla painelet taikinan vuoan reunoille.

Pane piiraspohja jääkaappiin puoleksi tunniksi ja paista sitä sitten 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15–18 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota piiraskuori vuoasta.

Sekoita rahkan joukkoon sokerit ja murusteltu halva. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se täytteen joukkoon. Perkaa ja paloittele puolet mansikoista ja kääntele ne täytteen joukkoon.

Täytä jäähtynyt piiraskuori ja koristele mansikoilla.

•Etukäteen kypsennetty piiraskuori pääsee ehjänä perille, kun se saa matkata vuoassaan.

•Piiraspohja pysyy rapeana, kun täytät sen juuri ennen tarjoilua. Täytteenkin voit tehdä valmiiksi, jos sille löytyy tilaa jääkaapista.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä