Kuumenna uuni 175 asteeseen ja asettele paperivuoat muffinipellin syvennyksiin.
Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja jaa se kahteen kulhoon. Lisää molempiin kulhoihin yksi kananmuna. Lisää toiseen kulhoon 1/2 dl salmiakkimikseriä ja toiseen kulhoon 1/2 dl sitruunamehua sekä yhden sitruunan raastettu kuori. Värjää sitruunainen neste pastavärillä oranssiksi.
Sekoita kolmannessa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään. Jaa kuivat aineet tasan molempiin kulhoihin lisäten ne nesteisiin siivilän läpi. Sekoita kumpikin taikina tasaiseksi.
Lusikoi vuorotellen molempia taikinoita muffinssivuokiin ja pyöräytä taikinaa hieman veitsellä, jotta lopputuloksesta tulee marmorimaisempi.
Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla noin 18 minuuttia, kunnes testitikkuun jää vielä muutama mehevä murunen. Älä paista muffinsseja liian kauaa, jotta ne eivät kuivahda.
Nosta muffinssit heti paiston jälkeen pois kuumalta muffinipelliltä. Tarjoile lämpiminä tai jäähtyneinä.
Vinkki!
Kuppikakkujen maku on lakritsinen. Jos haluat voimakkaamman salmiakin maun, niin taikinaan voi lisätä 1 rkl salmiakkijauhetta.