Kotivinkki

Halloumisalaatti bulgurilla

30 min
0
0

Halloumisalaatti bulgurilla

Tämä halloumisalaatti on erityisen ruokaisa, koska juusto saa seurakseen bulguria. Bulgurilla tarkoitetaan vehnästä valmistettuja suurimoita. Se on maukas ja ravinteikas vaihtoehto pastalle tai riisille.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8–10 annosta)

  • 8 dlvettä
  • 2 tlsuolaa
  • 4 dlbulguria eli vehnäsuurimoita
  • 2 dlkuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 400 gkuivattuja aprikooseja
  • ¾ dlsaksanpähkinäöljyä
  • 1 dlsitruunamehua
  • n. 450 ghalloumi-juustoa
  • tilkka öljyä paistamiseen
  • 1ruukku minttua ja lehtipersiljaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Kiehauta vesi, lisää suola ja bulgur. Keitä miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen, noin 8 minuuttia. Siirrä kattila pois levyltä, jätä kansi päälle ja anna hautua kypsäksi.


2. Rouhi pistaasipähkinät karkeaksi rouheeksi. Pilko aprikoosit pieniksi paloiksi.
3. Sekoita bulgur irtonaiseksi ja mausta se öljyllä ja sitruunamehulla. Lisää pähkinät ja aprikoosit.
4. Leikkaa halloumi-juusto noin ½ sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja paahda juustoviipaleisiin kaunis paistopinta molemmin puolin. Nostele juustot salaatille.
5. Revi päälle reilusti tuoretta minttua ja lehtipersiljaa. Sekoita kevyesti ja tarjoile heti.
 

Vinkki!

Keitä bulgur vasta tarjoilupäivänä. Säilytä salaatti huoneenlämmössä, sillä bulgur kovettuu ja kuivahtaa jääkaapissa.
Bulguria käytetään eniten Turkissa, Välimeren alueella sekä Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä. Bulgur sisältää enemmän mineraaleja ja vitamiineja kuten B-vitamiineja, K-vitamiinia, fostoria, rautaa, mangaania ja proteiinia kuin esimerkiksi riisi, pasta tai kuskus.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä